بر اساس گزارش جدیدی که در هشتم ژانویه توسط بانک تسویهحسابهای بینالمللی (BIS) منتشر شد، ۷۰ درصد از بانکهای مرکزی در سراسر جهان، در حال انجام تحقیقات در مورد انتشار ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) هستند. با این حال، برنامههای بنیادین و کاربردی این بانکها برای پیادهسازی و توسعه محرکهای اقتصادی، از لحاظ محتوا تفاوتهای قابلتوجهی با یکدیگر دارند.
بانک تسویهحسابهای بینالمللی در کشور سوئیس مستقر بوده و شامل ۶۰ عضو از بانکهای مرکزی کشورهای مختلف است. این نهاد تاکنون، گزارشهای عمدهای درباره ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز و ارزهای دیجیتال بانک مرکزی را منتشر کرده است. ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانک مرکزی، از نظر ماهیت با ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز متفاوت هستند چراکه وضعیت قانونی آنها بستگی به مقررات دولتی یا قوانین جاری آن کشور دارد.
همانطور که بانک تسویهحسابهای بینالمللی مشخص کرده است، CBDC ها (ارزهای دیجیتال ملی و صادر شده از سوی بانک مرکزی) در کلاس خرده یا عمده (بهعنوان مثال، توکنهای دیجیتالی با دسترسی محدود برای تسویهحسابهای عمدهای مانند پرداختهای بینبانکی و تسویهحساب اوراق بهادار) طبقهبندی میشوند.
دستهبندی مرتبط با کلاس خرده، توسط بانک تسویهحسابهای بینالمللی به زیرشاخههای دیگری با عناوین «کاربردهای عمومی» و «مبتنی بر حساب» (برای مثال، مواردی که بهصورت گستردهای در دسترس بوده و تراکنشهای خرد را هدف قرار میدهد) یا «کاربردهای عمومی» و «مبتنی بر ارزش یا توکن» تقسیم میشود. این دسته از پولهای دیجیتال صادر شده توسط بانک مرکزی برای استفاده عموم طراحی شدهاند که از لحاظ در دسترس بودن، مشابه ارزهای دیجیتال خرد مبتنی بر حساب صادر شده توسط بانک مرکزی هستند اما نحوه توزیع و انتقال آنها متفاوت است.